Підвісні гойдалки

Підвісні гойдалки - радість і комфорт

Знайомство з гойдалками у діток відбувається вже з самого маленького віку. Багато батьків, як тільки дитина починає сидіти, намагаються розважити його легким катанням на гойдалках. Одна справа, коли ти йдеш на дитячий майданчик, інша справа, коли гойдалки дитячі підвісні висять прямо на ділянці заміського будинку - катайся скільки влізе. Однак необхідно правильно підібрати потрібну модель для дитини, де враховуються безліч чинників.

Саме з цими факторами і проблемою вибору ми і будемо сьогодні розбиратися.

Загальні відомості

Багато провідні медичні фахівці з усього світу запевняють, що катання на улюбленому снаряді дитячого майданчика позначається позитивно не тільки на настрої діток, не тільки є розвагою. Підвісна качель служить засобом розвитку вестибулярного апарату дитини, зміцнює всі групи м'язів і надійно зміцнює нервову систему.

Сучасний асортимент подібних атрибутів можна сміливо розділити на кілька видів. Існують гойдалки підвісного типу, підлогові варіанти і новинка останніх років - електронні моделі. Місце установки зазвичай служить або квартира, або у випадку з моделями підвісними - вулиця, тобто ділянку заміського будинку. Підлогові і електронні варіанти - моделі переважно для самих маленьких діток. А ось гойдалки підвісні купити можна вже для діток більш дорослих.

Кілька основних правил вибору

Отже, не варто боятися саджати свою дитину на таку конструкцію. Головне при виборі домашніх гойдалок звернути увагу на наступні моменти:

  • обов'язкова безпеку: слід самостійно переконатися в тому, що конструкція здатна витримати і дитину, і дорослого, переконатися в якості основних кріплень , в їх стійкості до навантажень;
  • як ми вже говорили, що купити гойдалки дитячі підвісні можна для більш дорослих діток, а в разі покупки моделей для зовсім крихт - необхідно враховувати вік, який зазвичай пишеться виробником на упаковці;
  • покупка для малюків обов'язково повинна відбуватися з урахуванням особливостей маленьких незміцнілих ручок і ніжок, тому обов'язкова умова - наявність бампера в конструкції або ременів.

Гойдалка підвісна дитяча повинна володіти в першу чергу усіма характеристиками безпеки, а вже в другу чергу - привабливим дизайном.

Універсальність використання підвісних моделей

Такий варіант самий небезпечний. Конструкція скажімо так «довільна», ніяких стійких елементів, опор. Однак якщо дотримуватися елементарних правил безпеки, катання на гойдалці буде не більше небезпечним, ніж просте сидіння на стільці.

У цілому, можна гойдалку підвісну купити як для будинку, так і для вулиці - в якості установки на заміській ділянці. Одним словом - така модель універсальна і мобільна.

Особливості монтажу

Безпека гарантується виробником і відповідальним батьком одночасно. Багато неприємні випадки падіння дітей в більшості випадків - результат поганого монтажу. Якщо атрибут встановлюється будинку, то тут актуальна необхідність в надійних кріпленнях. Підвісити мотузки на звичайний гак, вбитий в стіну, буде недостатньо. При сильному розгойдуванні мотузка може вилетіти з півкола гака, а дитина вилетіти далеко-далеко зі свого сидіння. Конструкція кріплення повинна бути суцільна. Зверніть увагу, що мотузка не повинна «ходити» в кріпленні, тобто її кінець повинен бути стійкий.

Крім того, встановлюючи гойдалки для будинку, підвісні кріплення не потрібно монтувати в дверні отвори. Те, що з першого погляду виглядає міцні і надійним, може згодом обвалитися - разом з вашою дитиною. Міжкімнатні верхні блоки дуже часто руйнуються саме завдяки таким навантаженням.

Не меншу увагу звертається і на вузли, які кріплять саме сидіння гойдалки. Періодично перевіряйте їх стан, так як часті навантаження і тертя стають результатом їх хисткості і ненадійність. В один прекрасний момент вони можуть підвести і вас, і грав на гойдалках дитини.

Гойдалки для будинку підвісні дитячі необхідно вибирати тільки з урахуванням кожної найдрібнішої деталі.